GevenHout – Inspiratie: Thermohout in je tuin

Blog

Blog Inspiratie: Thermohout in je tuin

Inspiratie: Thermohout in je tuin

Inspiratie: Thermohout in je tuin

Op de houtmarkt zijn vele houtsoorten te verkrijgen. Een aantal houtsoorten kunnen thermisch verhit worden zodat de levensduur verlengt wordt. Deze inspiratieblog geeft je een mooi beeld van hoe je thermohout kan toepassen. Thermohout heeft een bruine kleur en vergrijst egaal. Dit geeft een warme sfeervolle uitstraling aan de tuin. Om je te helpen met je houtkeuze delen wij graag onderstaande inspiratiefoto’s met jou. 
 

Ayous - Gerealiseerd door Den Engelse Hoveniers

 

Essen - Gerealiseerd door Fokker Tuinen


Welke houtsoorten worden thermisch gemodificeerd?

Het thermisch modificeren gebeurt bij houtsoorten als Grenen, Essen, Ayous, Fraké en Accoya. Door het proces komen deze houtsoorten in een hoge duurzaamheidsklasse terecht waardoor de levensduur flink verlengt wordt. Deze eigenschappen maakt dat thermohout vergelijkbaar is met hardhout. Thermisch gemodificeerd hout werkt veel minder en is lichter van gewicht doordat het vocht (en dus ook schimmels en ongedierte) door de behandeling uit het hout is onttrokken. 
 

Ayous - Gerealiseerd door Wilmsen & Partners

 

Ayous


Voor welke toepassingen kan je Thermohout gebruiken?

Thermisch gemodificeerd hout wordt, vanwege het lichte gewicht, veel toegepast als gevelbekleding. Tegenwoordig zie je bij steeds meer woonhuizen een (gedeelte van) gevel in thermohout. Daarnaast is het ook goed toe te passen bij vlonders en tuinafscheidingen
 

Frake - Gerealiseerd door Hoveniersbedrijf Goes

 

Grenen - Gerealiseerd door Hoveniersbedrijf Keuten van Loon
 


Thermisch gemodificeerd hout bij GevenHout

Vanwege de positieve eigenschappen, de warme uitstraling en de aantrekkelijke prijs is thermohout steeds populairder aan het worden. In ons assortiment zijn de houtsoorten Grenen, Essen, Ayous, Fraké en Accoya toegevoegd. Deze houtsoorten schaven wij in diverse profielen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten. Wil je meer weten over thermisch gemodificeerd hout, lees dan hier verder.

Heb je een vraag over deze blog? Contact opnemen

Kan ik je ergens mee helpen?

Op zoek naar een specifiek product of een andere vraag? Laat een bericht achter en je ontvangt z.s.m antwoord.

Je bericht is met succes verzonden! We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag!