GevenHout – Tips voor het maken van een schutting

Blog

Blog Tips voor het maken van een schutting

Tips voor het maken van een schutting

Tips voor het maken van een schutting

Als je graag een tuinafscheiding wilt gaan plaatsen, kies je de gewenste uitstraling. Ga je dan voor de bekende standaard kant-en-klaar tuinschermen? Of ga je voor een unieke schutting?
Je hebt de keuze uit vele diverse profielen om een unieke tuinafscheiding te creëren. Wij merken dat de vraag naar ons Triple blokprofiel en het Dubbele Rhombus profiel voor schuttingen steeds meer toeneemt. Met de interesse in deze profielen, krijgen we ook steeds vaker vragen over het plaatsen hiervan. In deze blog behandelen we de vragen. Daarnaast kan je in dit alle stappen en maten bekijken.
 

Thermisch Ayous - Triple Blokprofiel met Tong & Groef
 


Welke houtsoorten en profielen zijn geschikt voor tuinafscheidingen?

Er is een ruime keuze in houtsoorten en profielen. Als bekleding voor schuttingen is Douglas een erg populaire houtsoort. Maar ook zeer geschikt zijn Eiken en Louro Preto hardhout. Daarnaast kan je ook voor thermisch gemodificeerd hout gaan, zoals Ayous, Fraké, Grenen en Essen.
Het hout kan je in meerdere profielen laten schaven zoals glad geschaafd, Tong & Groef en Zweeds Rabat, maar de meest populaire profielen zijn het Triple Blokprofiel en het Rhombus-/Dubbele Rhombus profiel. Laat je uitgebreid adviseren!


Op welke diepte plaats ik de schuttingpalen?

Bij een schutting met een hoogte van 1,80m adviseren wij palen van 2,75m te gebruiken. Bij een 2m hoge schutting, kan je het beste palen van 3m plaatsen. Angelim Vermelho hardhouten palen van 68x68mm zijn hier uitstekend geschikt voor. Als je dikkere palen mooier vindt, kan je ook kiezen voor Angelim Vermelho hardhouten palen van 88x88mm of 110x110mm
 

Eiken – Dubbele Rhombus


Op welke afstand plaats ik de palen?

De tussenruimte van de schuttingpalen is afhankelijk van de montage van de planken.
-  Als je de planken horizontaal plaatst, houd je max. 1,80m tussenruimte. Het is wél belangrijk dat er op iedere 40-50cm een regel bevestigd wordt aan de planken. Deze plaats je niet op of in de grond maar bevestig je aan de achterkant van de planken.
- Als je de planken verticaal plaatst, houd je ca 100cm tussenruimte aan. Het regelwerk schroef je tegen de schuttingpalen aan. Op deze manier worden de planken op iedere 40-50cm gemonteerd.

Het stappenplan voor het plaatsen van de palen, vind je op het 

 
Thermisch Fraké - Rhombus
 


Welke bevestiging is er nodig bij het vastzetten van de planken en palen?

Zoals hierboven aangegeven kun je de planken zowel horizontaal als verticaal bevestigen, net wat je zelf het mooiste vindt. Belangrijk is om de planken voor te boren en te bevestigen met RVS schroeven. De Angelim Vermelho hardhouten palen kunnen eventueel met snelbeton verstevigd worden, maar kunnen ook direct in de grond geplaatst worden.

Een uitgebreid stappenplan vind je op het

 
 

Meer weten over GevenHout?

Bij GevenHout geven we specialistisch advies aan iedereen die van klussen houdt! Wij bieden diverse houtsoorten aan die je kunt gebruiken in huis of tuin. Neem gerust contact met ons op om advies te vragen over jouw project.

Heb je een vraag over deze blog? Contact opnemen

Kan ik je ergens mee helpen?

Op zoek naar een specifiek product of een andere vraag? Laat een bericht achter en je ontvangt z.s.m antwoord.

Je bericht is met succes verzonden! We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag!