Bevestigen met B-Fix Clips - GevenHout

Bevestigen met  B-FIX clips

 


Belangrijk


Het bevestigen van de B-FIX clips


Beginplank
De begingplank kan vastgezet worden met de B-FIX ONE BORDER clip. Deze clip schroef je vast op de balk van de onderbouw en de bovenkant van de clip leunt op de vlonderplank. De pet van de clip leunt op de balk, waardoor de clip op de plank wordt vastgedrukt in de juiste hoogte.
 
Deze plank wordt met een prop (drevel) bevestigd. Hardhouten drevels zijn bij de bouwmarkt te koop. Met een ‘proppenboor’ kan je echter ook zelf proppen maken. De beginplank wordt geheel doorboord met een 5mm boor en vervolgens wordt het boorgat vanuit de bovenzijde uitgediept (ca. 10mm diep) met dezelfde diameter als de doorsnede van de prop. Vervolgens schroef je de plank vast, waarna je de prop er (met een beetje lijm) inslaat. Daarna kan het overtollige gedeelte worden weggebeiteld of geschuurd.Volgplanken
De B-FIX-clips trekken de plank naar beneden (dus naar de onderliggers). De clips zullen ongemonteerd dus ook iets boven de dwarsligger zweven. Omdat de plank in de toekomst wellicht nog een beetje krimpt, voorkom je hiermee dat de plank los komt te liggen. Schuif de B-FIX-clip in de beginplank en schroef deze vast in de balk (dwarsligger). Draai de B-FIX-clip echter nog niet helemaal strak vast aan de balk! De volgende plank schuif je over de zojuist bevestigde clip. Draai vervolgens de B-FIX-clip (tussen de twee planken in) helemaal vast aan de balk.
Bij planken met een plankbreedte van circa 140mm hanteer je een plankafstand van circa 5mm. Smallere planken zullen relatief gezien minder krimpen en uitzetten en deze kan je dus dichter bij elkaar monteren. De smallere planken kan je ook monteren zoals hierboven beschreven. Omdat de bitjes waarschijnlijk echter te dik zijn, tik je als laatste stap de planken met een rubberen hamer op de juiste afstand van circa 3-4mm.Eindplanken
De eindplank bevestig je op dezelfde manier als de beginplank.

Onderhoud: oliën of niet?

Onder invloed van UV straling verkleuren na verloop van tijd alle houtsoorten en krijgen ze een grijze kleur. Door het gebruik van olie voeg je kleurpigment toe. Daarmee wordt het hout beschermd tegen UV straling. Ook zorgt het oliën van hout voor een waterafstotend laagje waardoor ‘groenigheid’ - zoals algen - zich minder snel hechten.


Klik hier om direct naar dit product te gaan.
Klik hier voor meer informatie over de B-FIX clips.

Kan ik je ergens mee helpen?

Op zoek naar een specifiek product of een andere vraag? Laat een bericht achter en je ontvangt z.s.m antwoord.

Je bericht is met succes verzonden! We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag!