Bevestigen met B-Fix Clips - GevenHout

Bevestigen met  B-FIX clips


Met B-FIX clips zorg je voor een onzichtbare montage bij het aanleggen van de vlonder of bij het monteren van gevelbekelding.


Belangrijk:

 



Het bevestigen van de B-FIX clips:


Beginplank
Optie 1:  De begin-plank kan vastgezet worden met de B-FIX ONE BORDER clip. Deze clip schroef je vast op de balk van de onderbouw en de bovenkant van de clip leunt op de vlonderplank. De "pet" van de clip leunt op de balk, waardoor de clip op de plank wordt vastgedrukt in de juiste hoogte.
 

Optie 2: Deze plank wordt met een schroef en prop (drevel) bevestigd. De begin-plank wordt geheel doorboord met een 5mm boor en vervolgens wordt het boorgat vanuit de bovenzijde uitgediept (ca. 10mm diep) met dezelfde diameter als de doorsnede van de prop. Vervolgens schroef je de plank vast, waarna je de prop  (met wat lijm) erin slaat. Daarna kan het overtollige gedeelte worden weggebeiteld of geschuurd. Hardhouten drevels zijn bij de bouwmarkt te koop. Met een ‘proppenboor’ kan je echter ook zelf proppen maken.



Volgplanken
De B-FIX-clips trekken de plank naar beneden (dus naar de onderliggers). De clips zullen ongemonteerd dus ook iets boven de dwarsligger zweven. Omdat de plank in de toekomst wellicht nog een beetje krimpt, voorkom je hiermee dat de plank los komt te liggen. Schuif de B-FIX-clip in de beginplank en schroef deze vast in de balk (dwarsligger). Draai de B-FIX-clip echter nog niet helemaal strak vast aan de balk! De volgende plank schuif je over de zojuist bevestigde clip. Draai vervolgens de B-FIX-clip (tussen de twee planken in) helemaal vast aan de balk.




Eindplanken
De eindplank bevestig je op dezelfde manier als de beginplank.

Overig:
B-FIX clips worden per doos van 100 stuks verkocht. Zelfborende schroeven, montageplan en Torx bit zijn eveneens in de doos inbegrepen.
Het aantal B-FIX clips dat nodig is voor het aanleggen zal van twee grote criteria afhangen: de afstand tussen de onderbalken en de breedte van de planken. 


Onderhoud: oliën of niet?

Onder invloed van UV straling verkleuren na verloop van tijd alle houtsoorten en krijgen ze een grijze kleur. Door het gebruik van damp-open olie voeg je kleurpigment toe. Daarmee wordt het hout beschermd tegen UV straling. Ook zorgt het oliën van hout voor een waterafstotend laagje waardoor ‘groenigheid’ - zoals algen en mossen - zich minder snel hechten. Oliën zal ieder jaar opnieuw herhaald moeten worden, omdat weer en wind de olie zullen wegspoelen.

Klik hier om direct naar dit product te gaan.
Klik hier voor meer informatie over de B-FIX clips.

Kan ik je ergens mee helpen?

Op zoek naar een specifiek product of een andere vraag? Laat een bericht achter en je ontvangt z.s.m antwoord.

Je bericht is met succes verzonden! We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag!