GevenHout - Inspiratie: Hardhout in je tuin

Blog

Blog Inspiratie: Hardhout in je tuin

Inspiratie: Hardhout in je tuin

Inspiratie: Hardhout in je tuin

Ga je voor hardhout voor je vlonder of tuinafscheiding, dan heb je een duurzame en sterke houtsoort. Er zijn vele hardhoutsoorten op de markt. Het assortiment hardhout bij GevenHout komt voornamelijk van loofbomen uit Zuid-Amerika en Brazilië. Het hout is afkomstig uit bossen met verantwoord bosbeheer. De kleur van het hout verschilt per soort maar uiteindelijk vergrijst al het hout. Verdiep je in deze blog in hardhout en doe inspiratie op voor je tuin
 

Louro Preto - Gerealiseerd door Mikea Maatwerk

 

Padouk


Wat zijn de eigenschappen van Hardhout?

Hardhout groeit relatief langzaam waardoor de jaarringen dicht op elkaar komen te zitten. Hoe langzamer de groei, hoe harder het hout. Dit maakt het hardhout tot een sterke en stabiele houtsoort. De meeste hardhoutsoorten vallen in de eerste duurzaamheidsklasse, wat betekent dat de levensduur ca 25 jaar of langer is. Hardhout is relatief goed bestand tegen schimmels en bacteriën. Met een kanttekening dat het wel belangrijk is om het hout goed te onderhouden. Dit maakt hardhout ook tot een uitermate geschikte houtsoort voor aan het water. 
 

Azobé - Gerealiseerd door Hoveniersbedrijf Carlo Fuchten Tuinontwerp & Realisatie

 

Cumaru


Bekende hardhoutsoorten

Er zijn vele verschillende hardhoutsoorten. Bekende soorten zijn o.a. Azobé, Cumaru, Angelim Vermelho, Ipé en Padouk. Neem een kijkje op onze website om te zien welke soorten wij nog meer aanbieden. 
 

Padouk - Gerealiseerd door Wood-Crafts

 

Massaranduba - Gerealiseerd door Hoveniersbedrijf J. Klinkers


Voor welke toepassingen kan je Hardhout gebruiken?

Het gebruik van hardhout is zeer divers. In de tuin kan hardhout op veel toepassingen toegepast worden; vlonder, tuinhuis, tuinafscheiding, poort en voor beschoeiing en damwand. Daarnaast kan hardhout ook als gevelbekleding worden toegepast. Hardhout is ook uitermate geschikt voor constructiehout. Angelim Vermelho wordt veel ingezet als regelwerk voor de onderbouw van een vlonder. Door een correcte montage, de juiste bevestiging en goede ventilatie, kan je het langst genieten van het hout. Zorg altijd dat o.a. vlonderplanken regelmatig schoongemaakt worden. Haal er regelmatig de bezem over en verwijder blaadjes en sneeuw. Dit zorgt ervoor dat de levensduur niet verkort wordt

Ipé - Gerealiseerd door Vlonderspecialist

 

Louro Preto


Waarom kiezen voor Hardhout?

Elke hardhoutsoort heeft weer zijn eigen uitstraling. Daarnaast heeft hardhout nog vele voordelen:

  • Een hele duurzame houtsoort, duurzaamheidsklasse 1
  • Stabiele en sterke houtsoort
  • Het is geschikt voor vele buitentoepassingen
  • Goed bestand tegen schimmels, bacteriën en vocht
 
Cumaru - Gerealiseerd door Vlonderspecialist


Hardhout bij GevenHout

In ons assortiment hebben wij een zeer ruime keus aan hardhoutsoorten. Dit kan zowel ruw als geschaafd besteld worden. Het schaven is mogelijk in diverse profielen zoals het Triple-Blokprofiel, Tong&Groef en Zweeds Rabat. Weet je niet goed hoe je de keuze kan maken uit de juiste hardhoutsoort voor jouw tuin? Neem dan even contact op voor specialistisch advies.

Heb je een vraag over deze blog? Contact opnemen

Kan ik je ergens mee helpen?

Op zoek naar een specifiek product of een andere vraag? Laat een bericht achter en je ontvangt z.s.m antwoord.

Je bericht is met succes verzonden! We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag!