Diensten

Schaven

Wij schaven op klantorder zodat het hout vers op het project afgeleverd kan worden. We hebben veel verschillende profielen en op klantvraag kunnen we ook schaafbeitels laten maken.

Herzagen

Met behulp van onze bandzaag, zagen we met name balkhout open of op de gewenste maat. Vanuit onze grote voorraadpositie kunnen we dus snel klantspecificieke kopmaten zagen.

Borstelen

Met onze borstelmachine kunnen we het hout borstelen. Ook is het mogelijk om een bandzaag motief aan te brengen. Met name wanneer hout een verdere behandeling krijgt (RAL-kleur, kleurbehoud of voorvergrijzen) adviseren we het hout te borstelen zodat de verf beter in het hout trekt. Optisch geeft het ook nog een zeer fraai effect.

RAL kleur behandeling

GevenHout kan planken in elk gewenste RAL kleur fabriceren. We leveren op dit moment heel veel zwart gebeitste planken. Maar ook andere RAL kleuren zijn natuurlijk mogelijk.

Voorvergrijzen

Je kunt je planken ook juist sneller laten vergrijzen. Dit zorgt op de lange termijn voor gelijkmatigere vergrijzing. Op verzoek zorgen we ervoor dat je planken deze behandeling krijgen.

Kleurbehoud

Onbehandeld hout zal altijd vergrijzen. Om dit te voorkomen, kunnen we je hout machinaal behandelen. Hiermee behoudt het zijn oorspronkelijke warme kleur. Het is dan bovendien beter bestand tegen weersinvloeden, vuil, schimmels en algen.
Lees alles over kleurbehoud nu en straks

Brandvertragende behandeling

Houten gevelbekleding is niet alleen duurzaam en fraai. Het is ook zeer veilig als de juiste behandelingen zijn toegepast. GevenHout is gespecialiseerd in Brandklasse B, brandvertragende behandelingen. Neem contact met ons op voor advies.