GevenHout - Planken onzichtbaar bevestigen met B-FIX clips

Blog

Blog Planken onzichtbaar bevestigen met B-FIX clips

Planken onzichtbaar bevestigen met B-FIX clips

Planken onzichtbaar bevestigen met B-FIX clips

 

Met het bevestigen van ©B-FIX clips, zijn de planken eenvoudig en snel in elkaar te schuiven. De clips veren met het hout mee, waardoor scheuren zoveel mogelijk worden voorkomen. De clips zorgen voor een onzichtbare bevestiging en dit geeft de vlonder of gevel een stijlvolle uitstraling.
 

Waar moet je op letten bij het gebruik van B-FIX clips?

Belangrijk is dat de juiste houtsoort gebruikt wordt. Niet iedere houtsoort is geschikt voor bevestiging met clips. Dit type bevestiging vraagt erg veel stabiliteit van het hout. Op het  staan de geschikte houtsoorten aangegeven.
 


Hoe bevestig je de planken met B-FIX clips?

Begin- en eindplanken
De begin- en eindplank worden vastgezet met de B-FIX ONE BORDER clip. Deze clip schroef je vast op de balk van de onderbouw en de bovenkant van de clip leunt op de vlonderplank. De pet van de clip leunt op de balk, waardoor de clip op de plank wordt vastgedrukt in de juiste hoogte.

Het is niet altijd mogelijk om een clip aan het begin van een plank te bevestigen, bijv. als een vlonder bij een muur begint. Je kan de plank dan ook bevestigen met een prop (drevel). Hardhouten drevels zijn bij de bouwmarkt te koop. Met een ‘proppenboor’ kan je echter ook zelf proppen maken. Op het  staat de volledige uitleg beschreven.  
 

Volgplanken
De B-FIX-clips trekken de plank naar beneden (naar de onderliggers). De clips zullen ongemonteerd, dus ook iets boven de dwarsligger, zweven. Omdat de plank in de toekomst wellicht nog een beetje krimpt, voorkom je hiermee dat de plank los komt te liggen.
Erg belangrijk is dat het hout kan ventileren. De B-FIX clips zetten de planken al direct op de juiste onderlinge afstand van elkaar waardoor ventilatie is gewaarborgd. De bevestiging van de planken, staan beschreven op het  .

Bekijk de instructiefilm voor de montage met B-FIX clips:


Is oliën nodig bij het bevestigen met B-FIX clips?
Onder invloed van UV straling verkleuren na verloop van tijd alle houtsoorten en krijgen ze een grijze kleur. Door het gebruik van olie voeg je kleurpigment toe. Daarmee wordt het hout beschermd tegen UV straling. Ook zorgt het oliën van hout voor een waterafstotend laagje waardoor ‘groenigheid’ - zoals algen - zich minder snel hechten.

Specifieke technische informatie vind je op het  .
Meer informatie over het bevestigen met B-FIX clips vind je hier.
Klik hier om naar de B-FIX clips te gaan.

 

Meer weten over GevenHout?

Bij GevenHout geven we specialistisch advies aan iedereen die van klussen houdt! Wij bieden diverse houtsoorten aan die je kunt gebruiken in huis of tuin. Denk hierbij aan Tropisch Hardhout, Europees Eiken of Western Red Cedar. Neem gerust contact met ons op om advies te vragen over de houtsoorten en bevestiging.

Heb je een vraag over deze blog? Contact opnemen

Kan ik je ergens mee helpen?

Op zoek naar een specifiek product of een andere vraag? Laat een bericht achter en je ontvangt z.s.m antwoord.

Je bericht is met succes verzonden! We gaan hier zo snel mogelijk mee aan de slag!