Louro preto

Louro preto geniet een grote bekendheid bij architecten en wordt voornamelijk toegepast als gevelbekleding. Het heeft duurzaamheidsklasse 1 en een uitstekende stabiliteit. Het is een zeer mooie decoratieve houtsoort met een goudgeel- tot bruinachtige kleur. Louro preto is goed te bewerken en kan uitstekend onbehandeld toegepast kan worden. Louro preto is minder geschikt voor de toepassing als vlonder of terrasdeel.
Of men nu een houtsoort voor wandbekleding of juist gevelbekleding zoekt: Louro preto is geschikt voor ieder project. Het is een elegante houtsoort met unieke, warme kleurschakering. Wanneer het op een wand of gevel toegepast wordt krijgt het een bijzondere uitstraling. Deze houtsoort heeft een soort wasachtige substantie in de houtstructuur waardoor wateropname beperkt is.
Louro preto heeft veelal een regelmatige structuur, maar deze kan soms plaatselijk toch nog wat warrig zijn. Het hout is vrij vettig en dat verklaart een aantal van de goede eigenschappen. Teruggedroogd Louro preto heeft een zeer goede weerstand tegen schimmelaantasting en is redelijk vormvast. In de loop der tijd krijgt het hout een mooie grijze kleur.

Voordelen

  • Harde en sterke houtsoort
  • Decoratieve houtsoort met een warme uitstraling
  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Favoriet van architecten
  • Zeer geschikt als wandbekleding of gevelbekleding

Verwerking
Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Louro preto bevestigen kan door het gebruik van gecoate of roestvaststalen schroeven. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren, dit voorkomt de kans op splijten. Gebruik geen verzinkte schroeven, deze veroorzaken na verloop van tijd zwarte vlekken en strepen op het hout. Het wordt aanbevolen om hardmetalen gereedschap te gebruiken tijdens bevestiging. Dit vanwege de hardheid van deze houtsoort.

Louro preto houtsoorten.png

Vergrijzing
Het begint met een rijke bruine kleur, maar na verloop van tijd vervaagt deze naar een elegante zilvergrijze tint. Dit natuurlijke verouderingsproces voegt karakter en diepte toe aan het hout, waardoor het een gewilde keuze is voor buitentoepassingen zoals terrassen, gevelbekleding en tuinmeubelen. Ondanks de vergrijzing behoudt Louro Preto hout zijn duurzaamheid en blijft het een uitstekende optie voor projecten die zowel stijlvol als bestand tegen de elementen moeten zijn.

Louro Preto vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.