Hoe complexer het tuinproject is, hoe mooier wij het vinden

Wil je als particulier een tuin laten ontwerpen en maken? Dan moet je bij Teo van Horssen hoveniers zijn. Dit mkb-bedrijf bedient al bijna 40 jaar vele tevreden klanten. “Onze focus is de particulieren markt waar 95% van onze klantenkring uit bestaat. We realiseren kleine tuinen (10m2) tot aan grotere optrekken (10.000 m2). Ons motto is: hoe complexer het tuinproject, hoe mooier wij het vinden. Het is gaaf om iets neer te zetten dat niet standaard is. Dan wil je ook werken met een houtleverancier dat de beste producten levert: die hebben we met GevenHout gevonden”.

aldus Peter Damsteeg - mede eigenaar van het hoveniersbedrijf

Peter Damsteeg - Teo van Horssen puur tuin

Hele leven actief in de hovenierswereld

Peter vervolgt: “Vanaf jongs af aan had ik interesse in planten en dieren. Toen ik eenmaal 16 jaar was, ben ik voor diverse hoveniers gaan werken. Hierin ben ik nu bijna 22 jaar actief. Tussendoor heb ik de studie tuin- en landbouwinrichting gedaan. Aangezien ik ook interesse had in technische zaken. In het begin heb ik dus letterlijk met m’n voeten in de klei gestaan en later ben ik tuinen gaan ontwerpen. Een heerlijk beroep door zijn veelzijdigheid. Ik kan oprecht zeggen dat ik met veel plezier in deze branche en in dit bedrijf werk”.

Klanten moeten helaas soms even wachten

“Zoals in veel branches, voelen wij ook wat er in de wereld gaande is. De inkoopprijzen staan onder druk en de planning is een uitdaging. De consument zal dus geduld moeten hebben. Het streven is dat we binnen 3 tot 6 maanden met een project beginnen. De realiteit is helaas dat dit langer op zich laat wachten. En dat terwijl we de laatste jaren toch flink zijn gegroeid in mankracht en machines. Maar als je opdrachtenportefeuille blijft groeien, haal je het alsnog niet in.”

Werken aan speciale projecten

“Als bedrijf staan wij voor het maken van exclusieve tuinen waar opdrachtgevers blij van worden. Met als insteek: lange relaties opbouwen met toekomstbestendige tuinen. We werken met name in regio Zuid-Holland, maar ook in Zeeland, Brabant en Utrecht zijn we actief. Hoe onze toekomst er over 5 jaar uitziet? Dat is natuurlijk lastig te voorspellen. Wat ik wel weet is dat we bezig zijn met een aantal gave projecten. Als we dit kunnen doorzetten, zijn we hier erg gelukkig mee.”

- “Hout gebruiken in een tuinontwerp blijft prachtig. Ik denk dat 60% tot 80% van onze projecten bestaan uit hout. Welk hout we gebruiken is afhankelijk van het doel -

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Project inspiratie: Eiken overkapping en Cumaru vlonder met bank. Bekijk alle foto's van dit project.

Blij met onze medewerkers

Teo van Horssen Hoveniers beschikt over een goed en enthousiast team van professionals. “Ze ontwikkelen zich continu door opleidingen en trainingen, daardoor zijn ze breed inzetbaar en kunnen ze vrijwel alles aan. Dat maakt het ook voor onze medewerkers afwisselend en uitdagend. We doen ons best om onze toppers voor het bedrijf te behouden.”

Veel hout in onze tuinontwerpen

“Hout gebruiken in een tuinontwerp blijft prachtig. Ik denk dat 60% tot 80% van onze projecten bestaan uit hout. Welk hout we gebruiken is afhankelijk van het doel. Maken we vlonders, dan blijf ik Ipé persoonlijk een erg mooie houtsoort vinden. Het is stabiel en heeft een prachtige vergrijzing. Gaan we een gevel bekleden? Dan zijn we fan van verschillende soorten Thermohout. Dit hout heeft ideale eigenschappen voor deze toepassing.”

Ontwikkelingen in de markt

“Door de jaren heen zijn er fraaie, nieuwe profielen bijgekomen voor daken en gevels. Wat mij betreft een positieve verandering. Ook nieuwe materialen als bamboe, composiet en Thermohout hebben hun intrede gedaan. Gebruiksgemak en onderhoudsvrije aspecten worden steeds belangrijker in de keuze voor een product. Maar wat helaas voorlopig als een deken over de markt blijft liggen, is de beperkte beschikbaarheid van materialen.”

- Doorslaggevend voor een samenwerking met GevenHout? Het ruime assortiment, de overzichtelijke website, de kwaliteit van het hout en de vernieuwende profielen -

Samenwerking met GevenHout

“Met al die ontwikkelingen in de markt is GevenHout een fijne partner om mee samen te werken. Via Google zijn we voor het eerst met elkaar in contact gekomen. Doorslaggevend voor een samenwerking? Het ruime assortiment, de overzichtelijke website, de kwaliteit van het hout en de vernieuwende profielen.”

Teo van Horssen Hoveniers

In 1983 startte Teo van Horssen zijn eigen hoveniersbedrijf & tuinontwerpbureau. Met zijn hoofd, hart en handen kan hij al zijn creativiteit kwijt. Een aantal jaar geleden gaf hij twee van zijn medewerkers de kans om het bedrijf over te nemen. Pieter de Waard en Peter Damsteeg zijn sindsdien verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van nieuwe tuinen. Maar projecten doen ze niet alleen. Voor het realiseren van tuinontwerpen wordt samengewerkt met een aantal vaste partners. Persoonlijke aandacht en hoogwaardige kwaliteit staat bij Teo van Horssen Hoveniers garant voor duurzame tuinen waarbij de totale tuinbeleving klopt. Van ophogingen en onderhoud (structureel) tot het ontwerp en de aanleg van compacte stadstuinen en grote villatuinen. Niets is te gek, als het maar luxe en landelijke tuinen zijn.

www.teovanhorssen.nl

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Teo van Horssen

Project inspiratie: Eiken garage met Zweeds naaldhout gevelbekleding. Bekijk alle foto's van dit project.