Snel, strak en tijdbesparend

X-clip kliksysteem

X-clip kliksysteem

Wat is X-clip?

   

Het X-clip kliksysteem is een bevestigingssysteem waarmee je eenvoudig en snel een vlonder of gevel creëert, zonder zichtbare schroeven! Het systeem bestaat uit een aluminium rails met voorgemonteerde clips. Doordat de planken aan de onderkant zijn voorzien van een zwaluwstaart profilering, klikken de planken zich vast aan de rail.

Eenvoudige onderconstructie

Het regelwerk is de basis van de onderconstructie. Hierop wordt de aluminium rails geplaatst. De clips zijn voorgemonteerd op een vaste positie. Dit geeft een strak en professioneel resultaat.


De rails met voorgemonteerde clips zijn verkrijgbaar voor plankbreedtes; 45mm, 64mm, 90mm en 140mm.

Klik en klaar

   

Door de plank stevig aan te drukken klemt deze zich muurvast aan de X-clip. Zo heb je een gevel of vlonder binnen en handomdraai professioneel geplaatst.

X-clip kliksysteem GevenHout
Schroeven van de rails
X-clip vastklikken GevenHout

Snelle bevestiging

In een handomdraai monteer je met dit systeem eenvoudig en gemakkelijk een vlonder of houten gevelbekleding. Ervaar zelf dat dit systeem zorgt voor een regelrechte tijdsbesparing!

Geen zichtbare schroefkoppen

Een strak resultaat door een blinde bevestiging van de planken. Voorboren en verzinken van schroeven is hiermee verleden tijd.

Optimale ventilatie

Een goede ventilatie van het hout is bij dit systeem gegarandeerd, wat de levensduur van je project weer ten goede komt.

Geen hout op hout contact

Door het aluminum frame is er geen direct hout op hout contact waardoor de kans op schimmelvorming of vochtophoping wordt geminimaliseerd.

Klik en kaar

Door het klikken van de planken grijpt het hout zich vast aan de X-clip op de aluminium rails.

Ruimte voor de werking van hout

Bij het X-clip kliksysteem is er voldoende ruimte voor het uitzetten en krimpen van hout als gevolg van veranderingen in temperatuur en vochtigheid.

X-clip planken

Het klikken van X-clip

Het gemak van een kliksysteem

De aluminium rails met de voorgemonteerde X-clips geeft direct een vaste gelijke afstand tussen planken. De planken worden op de rails geklikt. De montage gaat snel en eenvoudig. De gekozen aluminum X-clip rail is bepalend voor de plank breedte. Voor iedere plankbreedte of mix-plankbreedte is een passende rails beschikbaar.

Daarnaast hechten de uiteinden van de clips zich stevig in het hout, zodat schuiven of verzakken van de planken niet mogelijk is, ook niet bij verticale bevestiging van de planken!