De ideale keuze voor jouw project

Thermo Fraké

Fraké

Wat voor hout is Fraké

   

Frake (Noir) is een geelgrijze tot bruine houtsoort afkomstig uit West-Afrika. Het is een van de snelst groeiende loofhoutsoorten in de wereld en het wordt gekapt in verantwoord beheerde bossen. Doordat dit hout tot in de kern thermisch wordt gemodificeerd en de levensduur hiermee wordt verlengd is het een ecologisch verantwoorde keuze.
Met het thermisch behandelen van Frake wordt het hout niet alleen duurzamer, maar ook stabieler en minder zwaar. Thermisch gemodificeerd Frake is een onderhoudsarme houtsoort die prachtig verkleurt naar een grijstint met mooie nuances in kleur tussen onderlinge planken.Bekijk meer informatie over Thermo Fraké

Tekening

   

De vlammende en levendige tekeningen van Frake lijken erg veel op dat van Eiken, vandaar de benaming Afrikaans Eiken. Het hout heeft soms krijtstrepen, hars-aftekeningen en/of enkele pinholes; dit geeft het hout een karakteristiek uiterlijk. Door deze uitstraling en het lichte gewicht is thermisch gemodificeerd Frake zeer geschikt als duurzame wandbekleding en gevelbekleding.


Bekijk meer informatie over Thermo Fraké

Verwerking

Voor een langere levensduur dient direct bodemcontact te worden vermeden, tevens is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Het bevestigen van thermisch gemodificeerd Frake (Noir) kan gemakkelijk door ring- of bolkopnagels te schieten of te nagelen. Daarnaast kun je het hout ook bevestigen met roestvaststalen schroeven. Daarbij raden wij je aan om het hout altijd voor te boren bij het gebruik van schroeven om de kans op barsten en splijten te voorkomen. Gebruik geen verzinkte schroeven; deze creëren in de loop der tijd zwarte vlekken en strepen op het hout.


Bekijk meer informatie over Thermo Fraké

Fraké
Fraké
Fraké

Thermo Fraké

vinkje

Stabiliteit hout

vinkje

Prachtige structuur en uitstraling

vinkje

Duurzaamheid

vinkje

Eenvoudig te verwerken

vinkje

Luxe uitstraling

vinkje

Verbeterde isolatiewaarde