Cumaru

Cumaru is één van de hardste houtsoorten uit het Amazone-gebied. De levensduur is bij een juiste verwerking zeer hoog. Cumaru heeft bij niet direct bodemcontact een goede weerstand tegen houtaantastende schimmels en insecten. Cumaru heeft een schitterende vlamtekening en is prachtig van kleur.
Cumaru is een betrouwbaar bouwmateriaal als het gaat om constructies die zwaar worden belast. Als constructiehout is het ideaal voor buitentoepassingen zoals bruggen, sluizen en buitenmeubilair in de openbare ruimtes. Daarnaast wordt het hout veel gebruikt voor houten vlonders en terrassen. Cumaru is tevens zeer geschikt voor zwaar belaste vloeren in de industrie of in werkplaatsen.
Deze houtsoort heeft een hoge dichtheid en een wat grovere structuur die veelal homogeen is. Het vezelverloop is meestal strak afwisselend en vaak onregelmatig. De nerf is over het algemeen recht, maar het hout heeft een vrij uitgesproken kruisdraad. De korrel is matig grof. Door de jaren heen verkleurt Cumaru naar een mooie grijze tint.

Voordelen

  • Veelzijdige houtsoort
  • Betrouwbaar materiaal
  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Rustige en eenvoudige textuur
  • Goede slijtvastheid en matige vervorming

Verwerking
Voor een langere levensduur is juiste montage en goede ventilatie van het hout noodzakelijk. Cumaru is te bewerken als een typisch hardhoutsoort. Schroefverbindingen moeten worden voorgeboord om scheuren en schade te voorkomen. Daarnaast adviseren wij altijd om roestvaststalen schroeven en bevestigingsmiddelen te gebruiken, onder andere ter voorkoming van vlekken op het hout. Zorg voor scherp gereedschap vanwege de hoge hardheid en de onregelmatige draad.

Cumaru houtsoorten.png

Vergrijzing
Cumaru hout, ook wel bekend als Braziliaans teakhout, ondergaat een boeiend vergrijzingsproces na blootstelling aan zon en regen. De oorspronkelijke rijke bruine tint van het hout vervaagt geleidelijk naar een elegante donkergrijze kleur Dit natuurlijke verouderingsproces voegt karakter toe aan het hout en versterkt zijn schoonheid met de tijd. Ondanks de vergrijzing blijft Cumaru hout uiterst duurzaam en wordt het vaak gebruikt voor terrassen, vloeren en andere buitenconstructies waar stevigheid en esthetiek hand in hand gaan.

Cumaru vergrijzingsproces

Direct contact
Heb je een vraag? Stuur hier je bericht of neem telefonisch contact met ons op. We zijn elke werkdag bereikbaar van 8 tot 17 uur en helpen je graag!
Klik hier om naar al onze producten te gaan.